fbpx

Osebna zavarovanja

Ker smo agencija, specializirana za osebna zavarovanja, bomo tej temi namenili posebno pozornost. Slovenci radi posvečamo svojo pozornost predvsem materialnim dobrinam, zavarovati hišo, avto ali drugo premoženje. Ko pa gre za nas osebno, imajo mnogi pomisleke, že največja pridobitev zavarovalništva, to je obvezno zdravstveno zavarovanje, je nekaj, kar ne cenimo dovolj. Ko pa nanese beseda na osebna komercialna zavarovanja, mnogi menijo, da tega ne potrebujejo in pri tem pozabljajo, da so prav oni osebno tisti, ki so zgradili hišo, kupili nov avto in da so torej prav oni tista bistvena entiteta, ki mora biti v ospredju in najprej zavarovati sebe, preden se lotimo večanja materialnega premoženja.

Gre za vprašanje stopnje zavarovalniške zavesti, ki je zaradi spleta zgodovinskih okoliščin dokaj nizka, zlasti ko merimo osebno odgovornost posameznika na določeni stopnji družbenega razvoja.

Zavarovalni zastopnik – svetovalec za osebna zavarovanja je specialist, ki na podlagi preučitve dejanskih in subjektivnih okoliščin predlaga posamezniku, s katerimi osebni zavarovanji bi lahko dosegel, da bi stranka bila izpostavljena čim manjšemu ekonomskemu tveganju v prihodnosti. Pri tem preučuje predvsem višino in širino zavarovalnega kritja.

V javnosti se pogosto pojavlja teza, da ima posameznik ‘preveč’ osebnih zavarovanj. Ta teza temelji na laični oceni, da eno osebno zavarovanje zadostuje za posameznikovo zavarovalno kritje.

Takšne ocene so napačne, saj pozabljajo na bistvo zavarovalnega kritja: kolikšna je višina zavarovalnega kritja ter kakšna je širina zavarovalnega kritja glede na posameznikove potrebe.

STOPITI Z NAMI V STIK JE ENOSTAVNO!

Vtipkajte kodo: captcha