fbpx

MODUL 5: Mentorstvo

Mentorstvo je proces, v katerem zavarovalni zastopnik z licenco AZN pomaga sodelavcu brez dovoljenja AZN pri njegovem razvoju in napredku. Je proces usmerjanja in vodenja manj izkušenega človeka z nasveti, pojasnili in obrazložitvami. 

Kdo je lahko mentor? Samo dovoljenje AZN seveda ni dovolj.  Mentor mora biti oseba, ki je vredna zaupanja in ki podpira, vodi in svetuje ter prenaša svoje znanje in spretnosti na manj izkušenega začetnika na zavarovalniškem področju. Bistvo mentorstva je učenje praktične narave. Proces mentorstva večinoma poteka v dvoje. Končen učinek je pozitiven za oba, saj se na ta način izpopolnjujeta tako mentor, kot njegov učenec.

Mentorstvo je velikokrat nezavedno dogajanje. Manj izkušen posameznik se rad zgleduje po bolj izkušenem kolegu in prevzema njegove navade, načine, znanja itd.

Zato je pomembno, da se v okviru UNIVERZE IQ dodatno izobrazite tudi s tem, saj boste le s tem dodatnim znanjem lahko uspešni mentor svojim manj izkušenim kolegom, ki bodo potrebovali vašo pomoč.

 

STOPITI Z NAMI V STIK JE ENOSTAVNO!

Vtipkajte kodo: captcha