fbpx

Motivacija

Vsakogar izmed nas motivirajo različne stvari. Nekatere denar, druge uspeh, spet nekateri želijo biti vedno na vrhu, drugim največ pomeni pohvala ali to, da je cenjen in spoštovan.

Da bomo razumeli, kaj posameznika motivira za doseganje osebnih in skupnih ciljev, moramo razumeti posameznika z njegovimi potrebami, željami in hotenji. Da to razumemo, se moramo dodatno usposabljati. Le tako bomo razumeli sebe, svoje sodelavce in pa, ne navsezadnje, najpomembnejše: stranke.

Časi, ko so si zavarovalni zastopniki lepili slike dragih avtomobilov in jaht na steno in s poželjenjem zrli vanje, so že zdavnaj za nami. Danes vemo, da so s prodajo osebnih zavarovanj takšni cilji izjemno težko dosegljivi. Pa vendar: uspešni prodajalci osebnih zavarovanj so nadpovprečno dobro situirani. Da so to dosegli, so bili ustrezno motivirani, ne nujno vedno samo z denarjem. Denar je v večini primerov samo posledica uspešnega doseganja osebnih in skupnih ciljev.

Čeprav je zavarovalni zastopnik pri stranki sam in je na koncu sam zaslužen za morebiten uspeh ali neuspeh, pa vendarle ne gre spregledati dejstva, da za njim in ob njem stoji skupina sodelavcev, ki omogoča doseganje njegovih osebnih in skupnih ciljev. Nihče ni otok, zavarovalni zastopnik – svetovalec za osebna zavarovanja tudi ne, pa je čeprav pri stranki sam in odvisen od svoje verodostojnosti.

Zavarovalni zastopnik opravlja težko delo – delo z ljudmi. Da je pri tem uspešen, mora biti ustrezno motiviran. Kako uspešno motivirati sebe in druge boste spoznali na tem seminarju.

STOPITI Z NAMI V STIK JE ENOSTAVNO!

Vtipkajte kodo: captcha