fbpx

Osnove zavarovalništva

Spoznali se boste z nekaterimi osnovnimi pojmi v zavarovalništvu, prav tako bomo dali ustrezen poudarek temu, kaj je tisto bistvo, zaradi česar se je zavarovalništvo obdržalo skozi pretrese zgodovine in doseglo ne sluten razvoj.

Ne glede na to, kar posameznik morda meni o zavarovalništvu, sta vzajemnost in solidarnost tisti prvini zavarovalništva, ki sta eni izmed največjih kulturno civilizacijskih dobrin človeštva.

Nekoč, v davni zgodovini se je neka  skupnost odločila, da sočloveka ne bo pustila samega v bolezni, starosti ali nezgodi. Odrekla se je delu materialnih dobrin in nudila temu sočloveku materialno in duševno oporo, da se je lažje spopadel s tegobami, ki so ga doletele. Ta solidarnost je temelj zavarovalništva, ki se v samem bistvu ni nikoli spremenila. Ne glede na to, kakšne komercialne ali obvezne pojavne oblike je zavarovalništvo zateklo  posameznika v preseku družbenega razvoja, se bistvo zavarovalništva ni spremenilo.

Zato smo IQ-jevci verniki zavarovalništva. Brez zavarovalništva, obveznega in neobveznega, ni sodobne družbe z vsemi pridobitvami, ki so si jih naši predniki priborili skozi viharje zgodovine.

Zavarovalni zastopnik je torej oseba, od katere se pričakuje, da bo razumel pomembnost zavarovalništva v sodobnem svetu.

STOPITI Z NAMI V STIK JE ENOSTAVNO!

Vtipkajte kodo: captcha