fbpx

Šola za življenje

Če bi mi nekdo pred leti, ko sem še študirala, rekel, da bom na terenu prodajala zavarovanja, bi ga samo nejeverno pogledala in mu rekla, da ne ve, kaj govori. Sebe si po koncu študija resnično nisem predstavljala kot prodajalko zavarovanj, pravzaprav sploh ne vem, kaj sem si predstavljala, vedela sem samo, da si neizmerno želim delati in se dokazati. Kako? Tega pa nisem vedela.

Po koncu študija sem opravljala priložnostna dela, nič stalnega. Nekako mi je pod roke prišel oglas, da ena izmed zavarovalnic oz. njena pooblaščena agencija, išče sodelavce. Nisem vedela, kaj naj bi pravzaprav to pomenilo in sem poklicala na priloženo telefonsko številko. Najbolj od vsega me je pritegnila strokovnost in širina znanja, ki jo je imel takratni direktor za SV Slovenijo in to me je tudi prepričalo, da sem ostala in začela z začetnim seminarjem. Ogromno je bilo učenja, spoznavanja z novostmi, saj je bilo zame vse novo, to je bilo področje, ki mi je bilo skoraj neznano, hkrati pa me je neverjetno pritegnilo in dobesedno posrkalo vase. Še danes rada rečem, da bi izkušnje in samozavest, ki sem jih pridobila na terenu, pri delu s strankami, težko dobila kje drugje. In zato je bila to šola za življenje, ki mi je odprla marsikatera vrata.

Vsak mlad človek, ki je na začetku kariere, bi nujno potreboval takšne izkušnje. Samozavest, ki sem jo pridobila na terenu, mi je omogočila, da sem lahko kasneje v življenju napredovala, predvsem pa sem sama sebi dokazala, da zmorem.

Sedaj je že kar nekaj let od tega in ker pri svojem delu srečujem ogromno mladih, ki šele začenjajo svojo kariero in ne vedo, kako naj se tega lotijo, je moja misel zanje:

Ne razmišljajte preveč, če imate voljo in željo, se prepustite, mi vas bomo naučili, kako, samo dajte si priložnost!

Mihaela Pernek

Marketing, Agencija I.Q.

STOPITI Z NAMI V STIK JE ENOSTAVNO!

Vtipkajte kodo: captcha