fbpx

MODUL 2: Izpit na Slovenskem zavarovalnem združenju

Izpit na Slovenskem zavarovalnem združenju – SZZ je obvezna sestavina izpolnjevanja pogojev za pridobitev dovoljenja Agencije za zavarovalni nadzor.

Sestoji iz treh vsebinskih sklopov, vsakega od teh morate v pisnem delu izpita opraviti vsaj 60% uspešno. V kolikor boste pri pisnem delu uspešni, boste povabljeni na ustni del izpita pred tričlansko komisijo priznanih zavarovalniških strokovnjakov. Ustni del je primer iz vsakdanje prakse, katerega rešitev morate predstaviti komisiji.

Sam izpit je težavnostne stopnje izpita na povprečni fakulteti. Brez učenja ga ni možno opraviti, saj so pisna vprašanja zelo natančna, včasih posredno sugerirajo napačen odgovor, tako da boste uspešni samo, v kolikor boste predelali vse tri učbenike. Posebno pozornost je potrebno nameniti osebnim zavarovanjem, saj prav ta najpogosteje povzročajo težave kandidatom, tudi tem, ki so opravljali delo pomožnega zavarovalnega zastopnika na področju osebnih zavarovanj.

Pozoren je potrebno biti tudi na to, da se na vprašanja odgovarja dosledno po vsebini učbenika, saj imajo zavarovalnice različne implementacije strokovnega znanja v prodajne mreže in lahko pride do situacije, ko učbenik navaja snov, ki v sami praksi ne poteka tako, kot je v učbeniku.

STOPITI Z NAMI V STIK JE ENOSTAVNO!

Vtipkajte kodo: captcha