fbpx

Zavarovalniška tehnologija

Po pristopu zavarovalca k zavarovanju je sicer zaključen tisti del zavarovalniškega dela, ki ga opravlja zavarovalni zastopnik, vendar s tem delo še zdaleč ni zaključeno. Kaj se dogaja s ponudbo v nadaljnji obdelavi, kaj vse še morate storiti je delo zavarovalniških ‘back-office’ procedur, ki jih je potrebno do določene mere dovolj natančno spoznati.  Šele s tem delom zaključi sprejem zavarovanca v zavarovalno kritje.

Ker gre za finančni sektor je seveda samoumevno, da posamezno zavarovalno pogodbo spremlja kup papirjev, ki se skozi razvoj zavarovalništva samo povečuje. Vse seveda v smeri čim boljše obveščenosti zavarovalca s pogoji, pod katerimi sklepa zavarovalno pogodbo.

Posebno pozornost je potrebno nameniti interpretaciji zavarovalnih pogojev, kar velikokrat ni enostavno, saj gre prepogosto za kompleksno strokovno gradivo, ki si ga laik težje tolmači. Prav zato je vloga zavarovalnega zastopnika tudi tukaj zelo pomembna. Kaj dejansko pomeni določen člen v pogojih in kakšne so možne posledice za zavarovalca, kakšne so obveznosti, ki jih je prevzela zavarovalnica itd.  Veliko vprašanj, na katere daje kompetentne odgovore tako agencija kot strokovne službe zavarovalnice.

Odgovori, ki jih nudi zavarovalni zastopnik morajo biti verodostojni, da lahko kompetentno razlaga zavarovalne pogoje za kar mora biti seveda ustrezno usposobljen.

STOPITI Z NAMI V STIK JE ENOSTAVNO!

Vtipkajte kodo: captcha